Jučer je održan radni sastanak članova Mjesnog odbora Valpovo i ravnatelja valpovačke Osnovne škole Dalibora Košutića. Članove je dočekao ravnatelj Dalibor Košutić sa svojim suradnicima. U razgovoru su navedeni neki od tekućih problema koji pogađaju osnovnu školu, između ostalih i devastiranje vanjske učionice, čiju je izgradnju prošle godine financirao Mjesni odbor Valpovo, ali i devastiranje školskih zidova grafitima. Zaključeno je kako bi se trebale postaviti nadzorne kamere koje bi spriječile uništavanje školske imovine.

Nastavno je razgovarano o obilježavanju Svjetskog dana čišćenja, koji se ove godine obilježava 19. rujna. Dogovoreno je da će se prikupljati stari papir, koji će se odlagati u kontejner postavljen od petka 18. rujna u dvorištu Osnovne škole Matije Petra Katančića te se ovim putem pozivaju svi zainteresirani sugrađani da se uključe u ovu dobrotvornu akciju i donesu svoj stari papir. Sva prikupljena sredstva od prodaje starog papira donirat će se školskoj zadruzi.

Također, u subotu 19. rujna 2020. godine od 9:00 do 11:00 sati čistit će se okoliš osnovne škole, a svi zainteresirani mogu se uključiti u ovu akciju čišćenja kojom ćemo uljepšati svakodnevni boravak u školi najmlađim članovima naše zajednice. Ovom akcijom nastavlja se odlična suradnja između Mjesnog odbora Valpovo i Osnovne škole Matija Petar Katančić.