Prije nekoliko dana predsjednik VMO-a Marko Barišić i gradonačelnik grada Valpova Matko Šutalo posjetili su Udrugu Roma Valpovo. Damir Petrović, predsjednik Udruge Roma, dočekao ih je zajedno s ostalim članovima. Neki od problema koje su istaknuli u razgovoru jest sjenica za donacije koja je u lošem stanju, ali najveći od njih su svakako problemi s kanalizacijom i legalizacijom obiteljskih kuća u kojima živi romska populacija.

Prisutnima je objašnjeno kako će radovi na sjenici biti napravljeni u narednih nekoliko tjedana te da je u tijeku ishođenje građevinske dozvole za projekt izgradnje i rekonstrukcije kanalizacijske mreže u S. S. Kranjčevića te dijelu Osječke ulice, a sami projekti realizirati će se uz sufinanciranje Hrvatskih voda i Vijeća nacionalnih manjina RH. Također, što se tiče legalizacije obiteljskih kuća, Upravni odjel za gospodarstvo i društvene djelatnosti pružit će svu potrebnu pomoć oko rješavanja tog problema.

Predsjednik VMO, zajedno s gradonačelnikom, uručili su prehrambene namirnice i pribor za školu za male školarce koje će predsjednik Udruge Roma podijeliti potrebitima.